Menu
Ontzorgen Onafhankelijk Marktprijzen Direct hulp? Bel 035 - 711 13 71
 

Eerlijk energieadvies voor zakelijke ondernemingen

EnergyWakeUp is dé onafhankelijke adviseur waar alleen jouw bedrijfsbelang voorop staat.

Speciaal voor de zakelijke markt

Voor bedrijven heeft EnergyWakeUp zakelijke energie-oplossingen, zoals dynamische marktprijzen, Solar roofs of  je bedrijf  klimaatneutraal maken. Elke mogelijkheid heeft zijn voordelen. Bel je energiecoach Toon op 06 - 515 623 86.

Dynamische marktprijzen

De voordelen van dynamische prijzen:
  • Dagelijks rechtstreeks inkopen op de handelsbeurs voor stroom en gas

  • Directe koppeling aan het energieverbruik

  • Per maand een andere factuur

  • Op ieder uur kun je zien wat je kan teruglevert / verbruikt kun je ook zien wat ieder uur je kost/oplevert
  • Zelf keuze voor groene energie
  • Geen vaste contracten, per maand opzegbaar
  • Transparant model, geen verborgen kosten, kosten en berekeningen transparant

Vraag Energy Coach Toon voor de mogelijkheden voor je bedrijf, M 06-51562386 of email: toon@energywakeup.nl.

Neem contact op

Hoe werkt het?

Marktprijscontracten

Verlaag je energiekosten door in te spelen op de markt voor elektriciteit en gas. Via onze partner NewEnergy krijg je toegang tot de marktprijzen op de energiemarkten. Direct inkopen van de beursprijzen is voordeliger. Door inzicht in de energieprijzen van de volgende dag kun je jouw verbruik van je bedrijf aanpassen op de momenten van de dag dat de prijs laag of soms zelfs negatief is. Zo bespaar je nog meer!

Hoe werkt de energiemarkt

De energiemarkt is een markt waarbij de prijs fluctueert door vraag en aanbod. Bij een grotere vraag dan aanbod stijgen de prijzen. Als er meer energie wordt geproduceerd (bijvoorbeeld vanwege veel wind of zonnestraling) dan wordt geconsumeerd, dan gaan de prijzen omlaag.

Prijzen kunnen ook negatief worden!

Bijvoorbeeld bij veel opwekking van duurzame energie gecombineerd met een lage behoefte aan energie, bijvoorbeeld in de nachtelijke uren, kan dit voorkomen. Op dat moment worden klanten met een marktprijscontract zelfs betaald om energie af te nemen. Doordat de overheid inzet op steeds meer duurzame energie zien wij voor de toekomst alleen maar grotere schommelingen in de energieproductie, waarop ingespeeld kan worden door op het juiste moment energie te gebruiken.

Een marktprijscontract van EnergyWakeUp

Bij een marktprijscontract berekent EnergyWakeUp de inkoopprijs van elektriciteit en gas met een geringe en transparante marge aan je door. Hierbij worden er geen risico-opslagen gerekend die aanbieders berekenen bij een contract met vaste prijzen. Zonder deze risico-opslagen betaalt je bij een marktprijscontract uiteindelijk een lagere prijs dan wanneer je een standaard contract afsluit. In de afgelopen 10 jaar zou een marktprijscontract ongeveer 10% voordeliger zijn geweest dan een traditioneel contract met een vaste prijs.

Naast dit prijsvoordeel geeft het marktprijscontract je ook vrijheid en controle.

Controle omdat je altijd inzicht hebt in jouw verbruik en kosten, en vrijheid omdat je met inzicht in de marktprijzen zelf - of met NewEnergy samen - bepaalt wanneer je energie wilt gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld met energiebesparende maatregelen zoals Slim Laden, waarbij je jouw auto oplaadt wanneer de marktprijs laag of zelfs negatief is. De prijzen op de dagmarkten, ook wel spotmarkten of day-ahead markten genoemd, worden voor elektriciteit (EPEX) en gas (TTF-LEBA) van tevoren bepaald op basis van de actuele vraag- en aanbodsituatie. Elektriciteit en gas kennen respectievelijk uur- en dagprijzen.

Solar PartnersSolar Roof

Samen met onze partner

Zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen zakelijk

Voor bedrijfsmatige projecten van 50 tot 5.000 zonnepanelen.

Solar carports

Solar Carport

Solar Carports – een parkeerplaats vol zonnepanelen!

Meer weten?

Vraag Energy Coach Toon voor de mogelijkheden voor je bedrijf, M 06-51562386 of email: toon@energywakeup.nl.