Menu
Ontzorgen Onafhankelijk Laagste energie aanbieding Direct hulp? Bel 035 - 711 13 71
 

Bekijk hoeveel jij jaarlijks kunt besparen!

Vergelijk eenvoudig alle aanbieders in Nederland voor jouw beste deal
Windturbines leveren direct stroom aan Heineken
14 juni 2016
www.energywakeup.nl
windturbines-leveren-direct-stroom-aan-heineken

Windturbines leveren direct stroom aan Heineken

In de winderige polder in Zoeterwoude staan vier windturbines die direct elektriciteit leveren aan de bierbrouwerij van Heineken. Nederlands populairste werkgever zet hiermee een belangrijke stap in haar ambitie om in 2020 klimaatneutraal te brouwen.

De vier windturbines, met een gezamenlijk vermogen van 12 megawatt, voorzien in veertig procent van de elektriciteitsbehoefte van de brouwerij in Zoeterwoude. Afgelopen vrijdag zijn de windturbines officieel in gebruik genomen in het bijzijn van afgevaardigden van de gemeente Zoeterwoude, Provincie Zuid-Holland en Delta. Eind december 2013 gaf de provincie een vergunning af voor de plaatsing van de windturbines op het terrein van de brouwerij in Zoeterwoude.

Koploper
Het is in Nederland nog zeldzaam dat een bedrijf met windturbines op het eigen terrein direct gebruik kan maken van de duurzame energie die de windmolens opwekken. In de meeste gevallen komt de energie eerst op het net terecht en koopt de klant groene energie van een leverancier. De brouwer, die zijn eigen opgewekte windenergie direct kan gebruiken, behoort met de komst van de vier turbines dus tot de koplopers, zo meldt Heineken in een persbericht.

Windenergie
Heineken startte zeven jaar geleden met het onderzoeken van de opties van windenergie voor de brouwerij in Zoeterwoude. Dat vertelt Willem de Jonge, senior director supply chain van Heineken Nederland Supply (HNS) en van frisdrankproducent Vrumona, dochterbedrijf van Heineken. “We zijn heel trots dat nu de windturbines de benodigde energie gaan leveren. Deze stap is een onmisbare schakel op weg naar het realiseren van onze doelstellingen qua duurzaamheid.”

‘Groen is meer dan alleen de kleur van onze flesjes’

Volgens De Jonge blijft het hier niet bij. “We blijven werken aan het verduurzamen van onze brouwerij en de gehele keten, want groen is meer dan alleen de kleur van onze flesjes.”

Samenwerking
Volgens directeur Guido Custers van energiebedrijf Delta is de ingebruikname van het windpark Barrepolder de bekroning op een mooie en goede samenwerking. “Heineken is koploper op het gebied van het toepassen van duurzame technieken. Wij zijn trots dat Delta hieraan heeft kunnen bijdragen. We zullen dit soort innovatieve partnerships verder blijven uitbouwen en herhalen.”

Mijlpaal
“Heineken is een koploper in duurzaamheid en één van de inspirerende toekomstgerichte ondernemingen in de Zuidelijke Randstad”, zegt Jaap Smit, commissaris van de koning voor de provincie Zuid-Holland. “Met de ingebruikname van vier grote windmolens bereikt Heineken een hoogtepunt op weg naar een klimaatneutrale brouwerij in 2020.” Ook gemeente Zoeterwoude is trots op deze mijlpaal, zegt Kees den Ouden, locoburgemeester en wethouder duurzaamheid.

Duurzame energie
Naast het windpark op het brouwerijterrein in Zoeterwoude maakt Heineken ook al gebruik van diverse andere duurzame bronnen, zoals biogas uit de waterzuiveringsinstallaties in Zoeterwoude en 's-Hertogenbosch. De brouwerij in Wijlre wekt met een waterrad groene stroom op. En op het dak van de brouwerij in 's-Hertogenbosch en alle distributiecentra liggen zonnepanelen die onder meer de elektrische trucks van de benodigde stroom voorzien.

Foto: De windturbines van Heineken in Zoeterwoude (foto Heineken / Vijay Slager)

Redactie Ensoc, 13-jun-16

Wakker worden!

Je betaalt teveel voor gas en elektriciteit.

  • Laat de overstap door ons regelen en kies voor 'volledig ontzorgen' (op basis van 'no cure, no pay')
  • Altijd verzekerd van de laagste energie prijzen
  • Alle energieleveranciers in Nederland vergeleken
  • Voordeliger via ons dan rechtstreeks via de energieleverancier
  • Of stap nu zelf direct kosteloos over naar de meest voordelige energieleverancier

 

Volledig ontzorgen?

Bel 035-7111371 of mail info@energywakeup.nl

Doe 't zelf

Hulp nodig? Bel ons!

035 - 711 1371 

Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00 uur