https://www.energywakeup.nl/unilever-draait-voortaan-op-hollandse-wind/_405___30_NL_359_____
Volledig ontzorgen Onafhankelijk Wekelijks de beste energie aanbieding
 
20130423111651102013042311165112013051415074267

Alle locaties in Nederland over op stroom uit windpark Eneco Luchterduinen

 
Alle Nederlandse kantoor- en productielocaties van Unilever draaien vanaf 1 januari 2017 op windenergie. Daartoe sloten het levensmiddelenconcern en energiebedrijf Eneco, beide gedreven door een duurzame groeistrategie, vandaag een overeenkomst. Unilever neemt jaarlijks bijna 70 gigawattuur aan groene stroom af die is opgewekt door het windpark Eneco Luchterduinen in de Noordzee.

De windenergie wordt onder meer geleverd aan de Rotterdamse locaties van Unilever (het Europese hoofdkantoor, het kantoor van Unilever Benelux, de margarine/pindakaasfabriek), de Unox-fabriek in Oss, de Ben & Jerry’s fabriek in Hellendoorn en het R&D centrum in Vlaardingen. De overeenkomst maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen beide bedrijven om de duurzame ambities van Unilever te realiseren.

Conny Braams, General Manager van Unilever Benelux: ‘In 2030 willen wij wereldwijd klimaatpositief zijn, m.a.w. niet alleen volledig duurzame energie gebruiken maar ook energie leveren aan de community. De samenwerking met Eneco en het direct koppelen van onze energiebehoefte aan 5 windmolens van het windpark Luchterduinen, is een belangrijke volgende stap in het bereiken van deze ambitie.’

Jeroen de Haas, CEO van Eneco: ‘Unilever is een duidelijke koploper op het gebied van duurzaam ondernemen. Ik ben er bijzonder trots op dat twee Rotterdamse bedrijven dit duurzame partnership met elkaar aan gaan.’

Bredere samenwerking
Naast de levering van windenergie onderzoeken beide bedrijven samen de mogelijkheden voor verdere verduurzaming op de Unilever-locaties. Bijvoorbeeld door het creëren van een ‘ZonneHub’, waarbij omwonenden zelf zonnestroom op kunnen wekken met zonnepanelen op een groot bedrijfsdak. Daarnaast kijken Eneco en Unilever naar slimme besturings- en besparingsmogelijkheden binnen de verschillende locaties.


Over Unilever in Nederland
Bij Unilever in Nederland, inclusief het Corporate Centre, deBrug (kantoor Unilever Benelux), deKade (Unilever Nederland Services), Unilever Research & Development Vlaardingen (URDV) en de fabrieken, werken in totaal circa 3.200 mensen. Unilever heeft in 2010 het Unilever Sustainable Living Plan geïntroduceerd waarin ambitieuze doelen zijn neergelegd, waaronder 100% van de landbouwgrondstoffen betrekken uit duurzame landbouw in 2020, de milieu-impact van haar producten door de keten heen halveren in 2030, het gebruik van 100% hernieuwbare energie wereldwijd in 2020 (wat in Europa nu al behaald is) en in 2030 met onze eigen operatie ‘klimaatpositief’ te zijn. De fabrieken produceren voor zowel de Nederlandse als Europese markt. Unilever heeft in Nederland een sterke merkenportefeuille met bekende merken als Andrélon, Axe, Becel, Ben & Jerry’s, Bertolli, Calvé, Conimex, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, Neutral, OLA, OMO, Prodent, Rexona, Sun, Unox en Zwitsal. Meer informatie over Unilever en haar merken is te vinden op www.unilever.nl.

Over Eneco Groep
De missie van Eneco Groep is duurzame energie voor iedereen. Onze visie is dat de energievoorziening zich decentraal en duurzaam ontwikkelt en door samenwerking tot stand komt. Bedrijven en burgers zorgen voor een revolutionaire verandering van het energielandschap. Samen met hen wil Eneco Groep haar leidende positie in duurzame energie behouden. Met de energie van onze 7.000 mensen dragen we bij aan de energietransitie.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

  • Unilever, woordvoerder Freek Bracke  / +3223336642 / mediarelations.rotterdam@unilever.com
  • Eneco, woordvoerder Arie Spruit  / 06-21879407 / arie.spruit@eneco.com

Foto boven: hoofdkantoor Unilever Benelux, Rotterdam
Foto onder: windpark Eneco Luchterduinen op de Noordzee

13 dec 2016

Wakker worden!

Je betaalt teveel voor je gas en elektriciteit.

  • Laat de overstap door ons regelen en kies voor 'volledig ontzorgen' (op basis van 'no cure, no pay')
  • Altijd verzekerd van de laagste energie prijzen
  • Alle energieleveranciers in Nederland vergeleken
  • Voordeliger via ons dan rechtstreeks via de energieleverancier
  • Of stap nu zelf direct kosteloos over naar de meest voordelige energieleverancier

 

Volledig ontzorgen?

Bel 035-7111371 of mail info@energywakeup.nl

Doe 't zelf

Hulp nodig? Bel ons!

035 - 711 1371 

Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00 uur