https://www.energywakeup.nl/tesla-s-opslagbatterij-krijgt-grote-broer-britse-miljardair-gaat-voor-overtreffende-trap/_405___30_NL_432_____
Volledig ontzorgen Onafhankelijk Wekelijks de beste energie aanbieding
 
20130423111651102013042311165112013051415074267

Tesla is de trotste eigenaar van de grootste energieopslagbatterij ter wereld, te vinden in Zuid-Australië: 100 megawatt/129 megawattuur. De Britse miljardair Sanjeev Gupta wil echter een grotere batterij bouwen, in dezelfde regio: 120 megawatt/140 megawattuur.

Gupta is eigenaar van Liberty House dat een staalfabriek beheert in Zuid-Australië. Momenteel werkt het bedrijf aan een zonnepark in de nabijheid van de fabriek. De opslagbatterij moet dienen om de opgewekte zonne-energie tijdelijk op te slaan en te leveren op momenten wanneer de vraag het hoogst is, meldt Greentech Media.

Energieopslag

De batterij van Tesla is verbonden aan een windpark van Neoen en wordt gebruikt om de opgewekte windenergie op slimmere momenten te distribueren. Op deze manier wordt het Australische elektriciteitsnet ontlast op momenten van piekvraag.

Begin dit jaar liet de opslagbatterij zijn waarde voor het Australische elektriciteitsnet al zien. Nadat een kolencentrale onverwachts uitviel, sprong de opslagbatterij van Tesla binnen enkele milliseconden bij om het elektriciteitsnet te stabiliseren.

De batterij van Liberty House wordt in eerste instantie gebruikt voor eigen activiteiten, maar kan wellicht ook een rol van waarde spelen voor de omliggende regio.

Opslagbatterijen

Energieopslag wordt steeds belangrijker nu duurzame energiebronnen een steeds groter aandeel van de elektriciteitsmix innemen. Energiebronnen als wind- en zonneparken zorgen voor een grilliger aanbod. Op windstille dagen leveren windmolens bijvoorbeeld weinig energie, terwijl stormachtige dagen juist voor een overschot aan energie kunnen zorgen. Opslagfaciliteiten kunnen deze fluctuaties uitbalanceren, door een overschot aan opgewekte energie tijdelijk op te slaan en juist te leveren op momenten van hoge vraag.

De markt voor energieopslag zit dan ook in de ligt. Bloomberg New Energy Finance voorspelt zelfs dat de markt tot en met 2030 zes keer zo groot wordt.

Bron: DUURZAAMbedrijfsleven.nl / door Hidde Middelweerd, 23maart2018

Lees ook:

Wakker worden!

Je betaalt teveel voor je gas en elektriciteit.

  • Laat de overstap door ons regelen en kies voor 'volledig ontzorgen' (op basis van 'no cure, no pay')
  • Altijd verzekerd van de laagste energie prijzen
  • Alle energieleveranciers in Nederland vergeleken
  • Voordeliger via ons dan rechtstreeks via de energieleverancier
  • Of stap nu zelf direct kosteloos over naar de meest voordelige energieleverancier

 

Volledig ontzorgen?

Bel 035-7111371 of mail info@energywakeup.nl

Doe 't zelf

Hulp nodig? Bel ons!

035 - 711 1371 

Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00 uur