Ontzorgen Onafhankelijk Laagste energie aanbieding Direct hulp? Bel 035 - 711 13 71
 

Bekijk hoeveel jij jaarlijks kunt besparen!

Vergelijk eenvoudig alle aanbieders in Nederland voor jouw beste deal
Tesla maakt zonnedak goedkoper dan traditionele daken
21 november 2016
www.energywakeup.nl
tesla-maakt-zonnedak-goedkoper-dan-traditionele-daken

Tesla zonnedak goedkoop

Tesla-baas Elon Musk maakt bekend dat het onlangs gepresenteerde Tesla-zonnedak goedkoper wordt dan traditionele daken. Dankzij het lichtgewichte materiaal is het dak gemakkelijker te vervoeren naar zijn bestemming.

Dat schrijft Bloomberg Technology. Eind oktober heeft Musk het zonnedak met ‘onzichtbare’ zonnepanelen gepresenteerd samen met de nieuwe Powerwall 2-thuisaccu. Het zonnedak van Tesla is gemaakt van glas en zet zonlicht om tot duurzame elektriciteit. Hiermee kunnen bewoners besparen op hun energiegebruik en voldoende stroom opwekken voor het opladen van een elektrische auto.

Duurzaam zonnedak

Musk verwacht kosten te besparen bij het transport van de bouwmaterialen. Door gebruik te maken van de lichtgewicht materialen verwacht de Tesla-CEO het zonnedak gemakkelijker te kunnen vervoeren dan traditionele daken, die zwaarder wegen en daardoor meer transportkosten en een hoger brandstofverbruik opleveren.

In de zomer van 2017 worden de eerste Tesla-zonnedaken op woningen in de Verenigde Staten geïnstalleerd. Doordat het zonnedak van glas is gemaakt, zegt het concern de levensduur van de daken te kunnen verlengen ten opzichte van traditionele daken. Tegen de website Techcrunch zegt Musk dat de duurzame zonnedaken zelfs een langere levensduur hebben dan de woningen waarop ze worden geplaatst.

Onzichtbare zonnepanelen

In Nederland heeft het bedrijf Zep dakpannen ontwikkeld waarin zonnecellen zijn verwerkt. Hiermee kunnen gebouwen elektriciteit opwekken, zonder dat de dakpannen afbreuk doen aan het uiterlijk van de gebouwen. Hiermee zegt Zep elk dak geschikt te kunnen maken voor het opwekken van groene stroom. Het zonnedaksysteem van Zep is inmiddels toegepast op de Priesnitzhoeve in de Gelderse plaats Rheden.

Meer weten over zonnedaken? Lees ook:

5 x duurzaam bouwen met ‘onzichtbare’ zonnepanelen

21-11-2016 | Door: Fitria Jelyta  Bron: Bloomberg Technology, Techcrunch |  Foto: Tesla (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Wakker worden!

Je betaalt teveel voor gas en elektriciteit.

  • Laat de overstap door ons regelen en kies voor 'volledig ontzorgen' (op basis van 'no cure, no pay')
  • Altijd verzekerd van de laagste energie prijzen
  • Alle energieleveranciers in Nederland vergeleken
  • Voordeliger via ons dan rechtstreeks via de energieleverancier
  • Of stap nu zelf direct kosteloos over naar de meest voordelige energieleverancier

 

Volledig ontzorgen?

Bel 035-7111371 of mail info@energywakeup.nl

Doe 't zelf

Hulp nodig? Bel ons!

035 - 711 1371 

Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00 uur