https://www.energywakeup.nl/netbeheerders-pleiten-voor-flexibel-stroomtarief/_405___30_NL_323_____
Volledig ontzorgen Onafhankelijk Wekelijks de beste energie aanbieding
 
20130423111651102013042311165112013051415074267

Nederlandse netbeheerders pleiten gezamenlijk voor een flexibel stroomtarief, afhankelijk van hoe hard de wind waait en de zon schijnt. Als het aan de netbeheerders ligt, wordt elektriciteit duur als er weinig wind en zon is, en goedkoop of zelfs gratis als deze duurzame energiebronnen wel veel stroom leveren. Daartoe moet er wel geïnvesteerd worden in de opslag van elektriciteit. De regeling zou de lokale opwekking én het lokale verbruik van duurzame energie moeten stimuleren.

Leveren en terugleveren

Het vervoeren van stroom is nu nog eenrichtingsverkeer, maar gezien het groeiende aantal zonnepanelen en windmolens wordt het van steeds groter belang dat er decentraal opgewekte stroom teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet. Het net is hier echter nog niet klaar voor: de netbeheerders verwachten dat het aanleggen van nieuwe stroomkabels de komende jaren tientallen miljarden euro’s gaat kosten. Daarom zou het beter zijn, aldus de netbeheerders, als de lokaal opgewekte energie ook in de buurt wordt verbruikt.

“Het is nodig om de spelregels te veranderen op de elektriciteitsmarkt, waardoor meer verdienmodellen kunnen ontstaan voor een betrouwbare en duurzame energievoorziening. Hierdoor wordt ook het investeren in opslag van elektriciteit mogelijk”, aldus Peter Molengraaf, CEO van netbeheerder Alliander en voorzitter van Netbeheer Nederland.

Energie-opslag

Om het lokale verbruik van energie te stimuleren, is energie-opslag erg belangrijk. Daarom zijn er verschillende initiatieven om elektriciteit daadwerkelijk lokaal op te slaan, zoals het project in Utrecht waar de accu’s van elektrische auto’s worden gebruikt als stroombuffer.

Het idee is simpel: als de wind hard waait of de zon schijnt en er dus een energieoverschot is, zijn de stroomtarieven laag. Deze overtollige energie wordt opgeslagen in een thuisaccu of in de accu van een elektrische auto. Zo kun je langer profiteren van de lage energietarieven, of de stroom weer verkopen als de prijs weer stijgt.

Bron: NOS, 25 feb 2016

Wakker worden!

Je betaalt teveel voor je gas en elektriciteit.

  • Laat de overstap door ons regelen en kies voor 'volledig ontzorgen' (op basis van 'no cure, no pay')
  • Altijd verzekerd van de laagste energie prijzen
  • Alle energieleveranciers in Nederland vergeleken
  • Voordeliger via ons dan rechtstreeks via de energieleverancier
  • Of stap nu zelf direct kosteloos over naar de meest voordelige energieleverancier

 

Volledig ontzorgen?

Bel 035-7111371 of mail info@energywakeup.nl

Doe 't zelf

Hulp nodig? Bel ons!

035 - 711 1371 

Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00 uur