Ontzorgen Onafhankelijk Laagste energie aanbieding Direct hulp? Bel 035 - 711 13 71
 

Bekijk hoeveel jij jaarlijks kunt besparen!

Vergelijk eenvoudig alle aanbieders in Nederland voor jouw beste deal
IKEA lanceert batterij voor eigen zonnepanelen
3 augustus 2017
www.energywakeup.nl
ikea-lanceert-batterij-voor-eigen-zonnepanelen

Meubelboer IKEA begint zich steeds meer te mengen op de (smarthome) elektronicamarkt. Sinds kort is de slimme ledverlichting van het bedrijf beschikbaar en sinds vorig jaar verkoopt IKEA zonnepanelen. Soms produceren die panelen zoveel energie, dat er een overschot aan stroom is. Die energie wordt aan het stroomnetwerk teruggeleverd. Maar wat IKEA betreft is dat binnenkort niet meer nodig. Het bedrijf heeft vandaag namelijk een grote batterij gelanceerd.

Batterij voor zonnepanelen IKEA

De Zweedse meubelmaker IKEA heeft vandaag een grote batterij onthuld, die doet denken aan de Powerwall van Tesla en andere minder bekende concurrenten. Het gaat niet om een batterij die door IKEA zelf gemaakt is, maar om een samenwerkingsverband met LG Chem. Het idee achter de technologie is duidelijk – zoals het bedrijf zelf schrijft: “Sla de energie die je produceert op en gebruik het wanneer je wil.”

Op die manier kunnen klanten nog meer geld besparen dan al mogelijk is door alleen de panelen op het dak te laten plaatsen. Volgens het bedrijf leveren 10 panelen gemiddeld zo’n 2.700 kWh per jaar op en door die stroom op te slaan in het eigen huis, kan de geldbesparing flink oplopen. De batterijen kunnen tussen de 3,3 en 6,5 kWh aan energie opslaan. De prijzen voor een batterij/accu beginnen bij omgerekend 3.350 euro en vooralsnog is de verkoop alleen in het Verenigd Koninkrijk van start gegaan.

Voor IKEA Nederland zijn er echter op de korte termijn nog geen plannen om deze batterij voor zonnepanelen te introduceren, zo laat het bedrijf weten tegenover Smarthome Magazine. Uiteraard worden de ontwikkelingen in Groot Brittannië wel in de gaten gehouden.

Zonnepanelen van Solarcentury

De panelen van de Zweedse meubelfabrikant worden gemaakt door het bedrijf Solarcentury. Dat werd in 1998 opgericht en is volgens IKEA “niet alleen één van de oudste bedrijven in de branche, maar ook één van de meest betrouwbare en gerespecteerde bedrijven.”

Wakker worden!

Je betaalt teveel voor gas en elektriciteit.

  • Laat de overstap door ons regelen en kies voor 'volledig ontzorgen' (op basis van 'no cure, no pay')
  • Altijd verzekerd van de laagste energie prijzen
  • Alle energieleveranciers in Nederland vergeleken
  • Voordeliger via ons dan rechtstreeks via de energieleverancier
  • Of stap nu zelf direct kosteloos over naar de meest voordelige energieleverancier

 

Volledig ontzorgen?

Bel 035-7111371 of mail info@energywakeup.nl

Doe 't zelf

Hulp nodig? Bel ons!

035 - 711 1371 

Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00 uur