Dat meldt Bloomberg.

Batterijen

Tesla noemt zijn batterijproductiefaciliteit in Nevada ook wel een ‘Gigafactory’ (zie foto), omdat deze jaarlijks meerdere gigawatturen aan opslagcapaciteit produceert. Ook Northvolt wil een fabriek met een dergelijke capaciteit realiseren.

Hier is echter wel een forse investering voor nodig: ruim € 3,4 mrd. In een interview met Bloomberg stelde Carlsson dat ze investeringen binnenslepen door partnerschappen aan te gaan met toekomstige klanten, zoals autofabrikanten. “In volgende investeringsrondes kunnen we dus laten zien dat verschillende partijen zich al aan ons hebben gebonden, door middel van een investering”, aldus de oprichter van de start-up.

De volgende investeringsronde zal een grote worden, stelt Bloomberg. Dan zal het gaat om een bedrag van ten minste € 1 mrd. De bouw van de fabriek start naar verwachting in de tweede helft van 2018.

8 gigawattuur per jaar

Als alles volgens plan verloopt, kan de fabriek in 2020 starten met productie. De fabriek moet in de beginfase ruim 8 gigawattuur aan batterijcellen per jaar produceren. Deze capaciteit kan vervolgens worden uitgebreid naar 32 gigawattuur in 2023. Deze productiecapaciteit is vergelijkbaar met die van Tesla’s Gigafactory in Nevada.

Waar de fabriek van Northvolt komt te staan, is nog niet zeker. Carlsson stelt dat er nog twee potentiële locaties over zijn, die zich beide in Zweden bevinden.

Lees ook:

Bron: Bloomberg | 16aug2017, DUURZAAMbedrijfsleven, Hidde Middelweerd