Ontzorgen Onafhankelijk Laagste energie aanbieding Direct hulp? Bel 035 - 711 13 71
 

Bekijk hoeveel jij jaarlijks kunt besparen!

Vergelijk eenvoudig alle aanbieders in Nederland voor jouw beste deal

 

Het wordt makkelijker om te beoordelen hoeveel energie huishoudelijke apparaten gebruiken. Daarvoor wordt het systeem van gekleurde energielabels overzichtelijker gemaakt. De EU-lidstaten en het Europees Parlement hebben daar een onderhandelingsakkoord over bereikt.
 

De huidige categorieën A+, A++ en A+++ zijn misleidend voor consumenten en gaan verdwijnen, aldus de Europese Commissie.

Op termijn worden apparaten als koelkasten, afwasmachines, televisies en stofzuigers ingedeeld in een zuinigheidsschaal van A tot en met G. Dat leidt volgens Brussel tot forse energiebesparing en zou huishoudens zo'n 500 euro per jaar schelen.

Door rekening te houden met innovatie moet het labelsysteem toekomstbestendiger worden. Verder komt er in 2019 een databank waarin consumenten het energieverbruik van producten kunnen vergelijken. Een soortgelijke database moet helpen het markttoezicht te versterken. Daarnaast worden de regels voor advertenties verduidelijkt.

Ook online zal het etiket veranderen naar de A-G-schaal. Detailhandel Nederland pleit hierbij voor overzichtelijkheid en versimpeling. Nu moeten klanten nog op veel plekken in de online winkel het etiket te zien krijgen, zoals bij "laatst bekeken producten". 

Lang duren

De richtlijn gaat dit najaar in, maar het tijdstip van de invoering van de aangepaste schaal verschilt per apparaat. Voor witgoed, tv's en lampen is dat 2020, maar voor bijvoorbeeld verwarmingsketels en boilers kan het 2030 worden. Stofzuigers en droogtrommels staan naar verwachting pas in de loop van 2024 met de nieuwe labels in de winkel.

De Europese koepel van consumentenorganisaties BEUC betreurt dat het allemaal zo lang moet duren. Ook sommige fracties in het Europees Parlement zijn die mening toegedaan.

Het parlement en de lidstaten moeten nog formeel instemmen met het akkoord.

In 60 seconden: Zes tips om energie te besparen
 
 

In 60 seconden: Zes tips om energie te besparen

Door: ANP/NU.nl, 22 maart 2017 

Wakker worden!

Je betaalt teveel voor gas en elektriciteit.

  • Laat de overstap door ons regelen en kies voor 'volledig ontzorgen' (op basis van 'no cure, no pay')
  • Altijd verzekerd van de laagste energie prijzen
  • Alle energieleveranciers in Nederland vergeleken
  • Voordeliger via ons dan rechtstreeks via de energieleverancier
  • Of stap nu zelf direct kosteloos over naar de meest voordelige energieleverancier

 

Volledig ontzorgen?

Bel 035-7111371 of mail info@energywakeup.nl

Doe 't zelf

Hulp nodig? Bel ons!

035 - 711 1371 

Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00 uur