Ontzorgen Onafhankelijk Laagste energie aanbieding Direct hulp? Bel 035 - 711 13 71
 

Bekijk hoeveel jij jaarlijks kunt besparen!

Vergelijk eenvoudig alle aanbieders in Nederland voor jouw beste deal
Duitsland steekt 4,1 miljoen in bouw laadstations Fastnet
12 september 2017
www.energywakeup.nl
duitsland-steekt-4-1-miljoen-in-bouw-laadstations-fastnet

De Duitse overheid verleent een subsidie van 4,1 miljoen euro aan het Nederlandse bedrijf Fastned voor de bouw van 25 snellaadstations voor elektrische auto's.

Het bedrag is bedoeld voor laadstations met meerdere laders op verschillende plekken in Duitsland, laat het bedrijf dinsdag weten. De onderneming verwacht begin 2018 het eerste snellaadstation gerealiseerd te hebben.

Met deze laders kunnen elektrische auto's in twintig minuten opgeladen worden. De wagens moeten dan weer 250 kilometer kunnen rijden.

Stimuleren

De subsidie is onderdeel van het programma van de Duitse minister Alexander Dobrindt (Vervoer en Digitale Infrastructuur) voor het stimuleren van elektrische auto's. Via dat programma worden bedrijven gestimuleerd om in een aantal jaren 300 miljoen euro te investeren in een infrastructuur van snelle laadpalen.

"Met alle uitgegeven subsidies streeft het Duitse ministerie van Vervoer en Digitale Infrastructuur ernaar om de uitrol van laadinfrastructuur te versnellen en daarmee de acceptatie van alternatieve aandrijflijnen te vergroten", stelt de Duitse staatssecretaris Rainer Bomba in een reactie.

Capaciteit

"We zijn heel blij dat de Duitse overheid dit programma heeft geïnitieerd. Dit brengt het break-evenpoint dichterbij en maakt het voor investeerders aantrekkelijk om te blijven investeren in deze groene infrastructuur", stelt CEO Michiel Langezaal van Fastned.

"In de komende jaren zullen er miljarden euro's geïnvesteerd moeten worden om voldoende capaciteit te realiseren voor het snel groeiende aantal elektrische auto’s op de Europese wegen."

"Hiermee steunen we Duitsland in zowel zijn mobiliteitsdoelen als zijn afspraken met betrekking tot het klimaatakkoord van Parijs", vult medeoprichter van Fastned Bart Lubbers aan.

Het bedrijf heeft nu 63 werkende snellaadstations in Nederland. Verder werkt het bedrijf aan uitbreiding van het eigen Europese netwerk. Fastned is op dit moment bezig met het realiseren van snellaadstations in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België.

Wakker worden!

Je betaalt teveel voor gas en elektriciteit.

  • Laat de overstap door ons regelen en kies voor 'volledig ontzorgen' (op basis van 'no cure, no pay')
  • Altijd verzekerd van de laagste energie prijzen
  • Alle energieleveranciers in Nederland vergeleken
  • Voordeliger via ons dan rechtstreeks via de energieleverancier
  • Of stap nu zelf direct kosteloos over naar de meest voordelige energieleverancier

 

Volledig ontzorgen?

Bel 035-7111371 of mail info@energywakeup.nl

Doe 't zelf

Hulp nodig? Bel ons!

035 - 711 1371 

Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00 uur