Ontzorgen Onafhankelijk Laagste energie aanbieding Direct hulp? Bel 035 - 711 13 71
 

Bekijk hoeveel jij jaarlijks kunt besparen!

Vergelijk eenvoudig alle aanbieders in Nederland voor jouw beste deal

Een coalitie van partijen uit verschillende branches wil de klassieke cv-ketel uitfaseren binnen drie jaar. In 2021 moet een cv-ketel, die relatief inefficiënt gas omzet in warmte, alleen nog mogelijk zijn in combinatie met een duurzame oplossing zoals een warmtepomp of een hybride ketel.

Hiervoor pleiten brancheorganisatie Uneto-VNI, fabrikanten van cv-ketels, milieuorganisaties en een deel van de energiesector.

De partijen presenteren woensdag een manifest over het plan aan de Tweede Kamer en Diederik Samsom, die is aangesteld als onderhandelaar voor het Klimaat- en Energieakkoord.

Het streven is om huizen te verduurzamen. In Nederland zijn jaarlijks circa 350.000 cv-ketels aan vervanging toe.

Er hangt wel een hoger prijskaartjes aan dit plan. Een warmtepomp en een hybride ketel zijn enkele duizenden euro's duurder dan een cv-ketel. Om het betaalbaar te houden, wordt een speciale gebouw-gebonden financiering voorgesteld. De woningeigenaar betaalt zo via een servicecontract een vast bedrag per maand voor de installaties. Bij de verkoop van de woning gaat het contract over naar de nieuwe eigenaar. 

Hybride systemen

Uneto-VNI ziet vooral kansen in hybride systemen. "Als woningen straks grotendeels hun eigen, duurzame energie opwekken is de cv-ketel als onderdeel van een hybride systeem alleen nog nodig om piekbelasting op te vangen, zoals bij strenge vorst en op momenten dat er geen groene stroom beschikbaar is", aldus Doekele Terpstra, voorzitter van de installateurskoepel.

Mogelijk knelpunt kan het tekort aan geschoolde technici zijn. Ook moet de hybride warmtepomp verbeterd worden als het gaat om het geluidsniveau, de netbelasting en hoeveel ruimte de pomp inneemt. 

Veel van de betrokken partijen nemen ook deel aan het Klimaat- en Energieakkoord. De komende maanden worden afspraken gemaakt om de CO2-uitstoot met 49 tot 55 procent te verlagen. "Het stellen van een verplichtende maatregel zoals een rendementseis, is nodig om sneller om te schakelen naar duurzame energie", zegt Anna Schoemakers, directeur van Greenpeace.

Door: NU.nl, 27 maart 2018, foto ANP

Wakker worden!

Je betaalt teveel voor gas en elektriciteit.

  • Laat de overstap door ons regelen en kies voor 'volledig ontzorgen' (op basis van 'no cure, no pay')
  • Altijd verzekerd van de laagste energie prijzen
  • Alle energieleveranciers in Nederland vergeleken
  • Voordeliger via ons dan rechtstreeks via de energieleverancier
  • Of stap nu zelf direct kosteloos over naar de meest voordelige energieleverancier

 

Volledig ontzorgen?

Bel 035-7111371 of mail info@energywakeup.nl

Doe 't zelf

Hulp nodig? Bel ons!

035 - 711 1371 

Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00 uur